Logboek 2004

2004              

27-28-29 augustus
Gouden Gaffelrace te Warmond. Vrijdag vertrokken in de giet regen. Bij de sluis werd het gelukkig droog. De rest tot het weekend was het best goed weer tot we zondag bij de sluis weer in de regen kwamen. Zaterdag ging het bij ons tijdens de wedstrijd niet echt goed. De fok die we geleend hadden kon je niet echt mee aan de wind varen. We waren ook maar met 3 man en daardoor hadden we een paar handen te kort. Zeker toen Edwin tijdens het bomen bedacht had, dat het best lekker zwemwater was. Om zondag hadden we geluk en heeft Eric (Ille) met ons meegevaren. Niet alleen een paar extra handen en maar ook enthousiasme bracht hij mee. Helaas hadden we ‘s-middags wat minder geluk. Toen we bij een uitwijkmanoeuvre de motor bij zette en wederom de zwaardlijn in de schroef kwam. Hierij is wederom het druklager van de schroefas kapot gegaan.

8 augustus
Als dank voor de ligplaats voor het winteronderhoud hebben we wederom een rondvaart door het Westland georganiseerd voor Van der Lans tomaten.

30-31 juli, 1 augustus
Zijn we naar de Zomerreunie geweest in de Laakhaven. We hebben meegevaren in een mini groente / fruit corso die afgesloten werd met een veiling. ‘s-Avonds hebben we er met z’n allen een knalfeest van gemaakt. Al om al een zeer gaaf geslaagd weekend.

17 t/m 24 juli
Met de alle eigenaren en families zijn we een weekje weg geweest met de boot naar een camping in Wilnis. Best gezellig, mooi weer maar geen wind en dat is best jammer als je wil zeilen.

7 juli
Een rondtocht voor de TPAG van de gebruikersgroep van PeopleSoft door het Westland, afgesloten met een etentje in het jachthuis.

5 juli
Frank en Linda hebben de Dolfijnen naar kamp in Voorschoten gevaren

20 juni
Edwin heeft met zijn vrienden een tochtje door het Westland gemaakt ter ere van zijn verjaardag.

11-12-13 juni
Westlanderzeildagen. Voor het eerst echt zeilen. Zaterdag was het zeker windkracht 4 met lagen zeker tot 6. De boot heeft nog nooit zo schuin gelegen. De dekluiken lagen zelfs voor 10-30cm onderwater. Echt gaaf, zo is het pas echt leuk. We hadden het geluk dat Martien met ons meezeilde die ons wat trucjes van de boot maar ook van het water leerde.
Zondag iets minder wind, maar zeker goed gezeild en veel geleerd. Helaas in de laatste wedstrijd met een kleine aanvaring geëindigd. Maar over het geheel zijn we meer dan tevreden.

8 juni
Promotievaren voor B&T, even een avondje op de foppeplas, geen wind, maar toch leuk

29-30-31 mei
Highlander-cup op de Vlietlanden. Gecombineerd met ons ‘gezins’ weekend, hebben we deelgenomen (als enige westlander) aan de highlander-cup. Dit was tevens de eerste keer zeilen met deze mast en zeilen en we waren niet echt ontevreden.

22 mei
Rondvaart voor Jan van Dijk, als dank voor allerlei zaken waar hij ons de afgelopen jaren mee heeft geholpen.

20-22 mei
Zijn we met de Nostalgie meegeweest naar de Kaagcup. We hadden dit jaar een goed ligplekje gevonden dus weinig schade opgelopen. Balen was dat de zeilen er nog niet op stonden, maar ook wij kunnen geen ijzer met handen breken.

15 mei
Business Run Tropee van Scouting Kwintsheul. Helaas hadden we de boot nog niet zeilklaar, dus hebben we niet met de Nostalgie mee gevaren. Edwin heeft geholpen op een andere schuit en Winny was tegelijkertijd met scouting op de plas en heeft dus ook de sfeer geproefd en die was goed.

13 mei
Gevaren voor TH-Rijswijk, het weer was een beetje koud, maar daardoor was de sfeer niet minder gezellig. Een goed begin van het nieuwe vaarseizoen.

8 mei
De schuit is weer te water, nog niet helemaal, maar wel zo goed als af. Misschien volgend jaar wat minder hooi op ons vork nemen?

April
De laatste week van maart werd het eindelijk mooi weer en konden we aan het casco gaan beginnen (hij lag dit jaar buiten). Hiervoor hadden we net iets meer dan een maand en dit bleek toch wel aanpoten te zijn, aangezien de mast ook nog niet helemaal af was en er op de bodem lagen opgebouwd moesten worden (dit omdat hij bijna kaal uit het water kwam)

Januari, februari, maart
De activiteiten aan de boot stond een beetje ‘op een laag pitje’, aangezien we zelf allerlei andere activiteiten nog hadden. (Werk, vakantie, CPC en scouting)

Kerstvakantie
In de kerstvakantie zijn we hard aan de slag gegaan aan de mast. Dit schoot aardig op, maar bleek meer toch meer werk te zijn als ingeschat.

Onderhoud
Als eerste willen we Van der Lans Tomate, Autoschade bedrijf van Geest, Jan van Dijk en Wim van Schaik bedanken voor de mogelijkheid die ze geboden hebben om onze boot te onderhouden.

Toen de boot uit het water kwam, bleek de bodem zo goed als kaal te zijn. De Interteer die we op de boot hadden gesmeerd, was eraf. (Dit gebruiken we dus maar niet meer.)
In de wintermaanden zijn we begonnen aan het aanpassen van de mast die we hadden aangeschaft. Aangezien de boot buiten lag, moesten we wachten voor redelijk weer. Dit hield in dat in de maand maart, dit even hard aanpoten was, aangezien er weer heel wat lagen op de bodem gesmeerd moeten worden. Dit jaar gaan we het proberen met Epifanus.
De mast staat ondertussen op de boot en de boot is te water. Komende maanden willen we verder gaan aan nieuwe zwaarden, die al grotendeels klaar zijn en nog wat aanpassingen hier en daar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s