Logboek 2003

2003              

Aankoop nieuwe mast en grootzeil
Zaterdag 6 december hebben wij een mast en grootzeil kunnen overnemen. De mast is een stuk langer (oude mast 9 meter, nieuwe mast 12 meter) en het zeil is groter (oude zeil ± 30 m2 nieuwe zeil ± 42 m2). Het enige waar we nu nog naar zoeken is een bijpassende fok. Omdat we redelijk goedkoop een mast kunnen kopen wordt de gekapte boom geen mast meer, maar waarschijnlijk een giek.

Vellen van de mast
Zaterdag 17 oktober, hebben we een aantal hulptroepen aangetrokken en is de boom die de mast moet worden gekapt en vervoerd naar de houtzaag molen ‘De Salamander’ in Leidschendam. Hier zal hij over winteren en langzaam ‘afsterven’. In maart/april zal hij dan ruw op maat worden gezaagd, waarna we zelf aan de slag kunnen gaan.

Probleempjes
Maandag 29 september, bij het terugvaren van de sluis van de turfrace, is de lijn van de sleep van de vlet in de schroef gekomen. Dit had helaas tot gevolg dat de lager van de schroefas kapot is gegaan. Alsof dit niet genoeg was, is woensdag bij het drogen van de zeilen de giek gebroken. (Deze moest vanwege houtworm, toch vervangen worden, maar we hadden niet verwacht dat dit nu al moest.)

Boom
Ondertussen zijn we ook bezig met een nieuwe mast. Via internet hebben we een dennenboom gevonden, van 14 meter, die we mogen vellen. Na de boom bekeken te hebben, moest er onderzocht worden hoe de boom naar het Westland vervoerd moest worden. Gelukkig zijn Edwin en Henk Bom zeer handig met hout, dus zal dit best goed gaan komen.

Turfrace 26-27-28 september
Aangezien we geen idee hadden wat ons te wachten stond, zijn we meegegaan als Tourboot. We hebben inderdaad onze ogen goed de kost gegeven en een hoop ideeën opgedaan. Het was een zeer gezellig weekend. Volgend jaar is onze intentie zeker om deel te nemen aan de wedstrijd, één voorwaarde voor ons zelf is wel, dat we dan ook goed materiaal hiervoor hebben.

Schipluiden, varende monumenten 13-14 september
Op zaterdag was er een wedstrijd voor sponsors. Zondag was er een wedstrijd voor de eigen bemanning. Veel moeten jagen en bomen en wat kunnen zeilen. Jagen en bomen waren voor ons nieuw met de westlander. Ook hiervoor moeten we dus nog materiaal maken/aanschaffen.

Gouden Gaffel Race
Voor de eerste keer meegedaan met wedstrijden vanuit Warmond. Dit was kort gezegd ‘verpletterend’. Ook al zijn wij tot 4 keer toe als laatste geëindigd, wel lekker gezeild en veel geleerd (adviezen en tips van andere schippers gehad en naar andere boten gekeken). Een aantal dingen hebben we meteen toegepast en van de winter wordt er nog het een en ander aangepast.

Kamp Grevelingen
Ook dit jaar is de Nostalgie mee geweest met de scouting op zomerkamp.
Doordat de sleper van de scouting kapot was, werd de boot ingezet voor o.a. activiteiten en boodschappen.
Ook hebben wij lekker gezeild op het Grevelingenmeer.

Business Trofee Scouting Kwintsheul
Onze eerste wedstrijd, er was weinig wind, we hadden nog geen vaarboom en de zeilen waren niet goed getrimd (wegens gebrek aan ervaring!). Door gebruik van de motor volgde een diskwalificatie, dus verloren. Maar een gezellige dag was het zeker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s