Onderhoud 2005

Augustus In juni nieuw dekzeil gehaald, aangezien het andere heel erg lek was. Vlak daarna hebben we de mastgewichten nog iets verzwaard, nu zijn ze echt optimaal. En als klap op de vuurpijl, hangen de nieuwe zwaarden nu aan de boot.

19 Mei Nieuwe fok ontvangen en gehesen, hij past perfect. Vakwerk van Kool zeilen. Wat ons nu nog rest voor komend seizoen is zosnel mogelijk de zwaarden afmaken.

12 Mei is de boot weer te water gelaten, met behoorlijk wat tegenslag is het onderhoud gegaan, dit omdat de coating van Ephifanes ook geheel had los gelaten. Dus moest opnieuw heel de bodem worden onderhouden. Na enige discussie zijn we hier met lood aan de benen aanbegonnen. Helaas hield dit wel in dat onderhoud dat gepland was moest wachten.

Dit jaar is wel de mast aangepast en gevuld met lood, ook een aardig karweitje. De mast is hierdoor nu zo’n 90kg zwaarder geworden, maar het blijkt nog niet genoeg te zijn.

Februari; Het is bijna weer zover. Nu al zijn we bezig met nieuwe zwaarden en hebben een nieuwe fok besteld, die bij onze nieuwe mast past. En zodra het weer het toelaat gaan we aan de slag, zodat de boot zosnel mogelijk weer het water ik kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s