Beurtveer Warmond

Afgelopen weekend heeft de Nostalgie mee gezeild met de “Beurtveer” in Warmond.

De Beurtveer is een zeilwedstrijd die in grotere vorm op de oude zuiderzee wordt gevaren met klippers en tjalken e.d.  Deze wordt gezeild van Workum naar A’dam en terug. De kunst is om onderweg zoveel mogelijk havens op het zeil aan te doen. Motorgebruik kost strafpunten.

Stichting zeilvaart Warmond heeft voor de kleine zeilvaart een zogenaamde kleine Beurtveer georganiseerd. De fictieve havens die aangedaan moeten worden zijn gelegen rondom de kagerplassen. Zo kan het voorkomen dat je op een mooie dag meer dan 40km zeilt.

Er zijn verplichte (fictieve) havens die aangedaan moeten worden. Of wel daar kunnen veel punten mee verdient worden. De keuze hangt af van wind en weer, de vooruitzichten, maar meer nog van de inzichten van de schipper.

Er moet ook een journaal bijgehouden worden. In het journaal dat elke schipper meekrijgt, wordt niet alleen het gegist bestek opgenomen, maar ook aanwijzingen over de weersgesteldheid, gang van het schip, weerberichten, havenmanoeuvres en observaties over andere deelnemende schepen genoteerd. Een journaalcommissie bepaalt welk schip het best bijgehouden journaal heeft en de journaalprijs wint.

Beurtveer 2015

Beurtveer 2015 (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s