Rondje kwart nederland ca. 320km

De nostalgie is met Edwin, Shanna en Topper op reis geweest Hieronder een klein verslagje:
 
Zondag 17 juni
Vanaf het zwetkanaal zijn we naar vlaardingen gevaren. Marcel heeft op het laatste moment nog wat waterkaarten gebracht. In de buitenhaven hebben we de nacht doorgebracht. Wel slecht geslapen. Er was die nacht 2 meter getij verschil "onrustig".
 
Maandag 18 juni
om 5:00 uur opgestaan. Om maximaal gebruik te maken van de vloedgolf het land in zijn we om 5:30 uur gaan varen. De nieuwe waterweg op en via de nieuwe maas door Rotterdam. Na de van Brienenoordbrug zijn we de Noord opgegaan richting Dordrecht. Bij Dort zijn we de Nieuwe Merwede opgevaren. In Woudrichem maar even een bakkie gedaan en de hond uitgelaten. Na Woudrichem gaat de Merwede over in de Waal. Dat is ook direct te merken. De stroming werdt steeds erger. Ten hoogte van Zaltbommel hadden we minnimaal 4 km stroming tegen. Rond 14:30 uur kwamen we aan in Zaltbommel. Lekker gewinkeld en gegeten in Zaltbommel.
 
 
dinsdag 19 juni
Na een lekker nachtje in Zaltbommel zijn we om 11:00 uur de Waal maar eens op gegaan. Rond 12:30 waren we al weer in Gorichem. Even gegeten. Via de Linge zijn we het Merwedekanaal opgevaren richting Viane. Nog even lekker kunnen zwemmen in de Linge. Het was uiteraard heerlijk weer. In Viane hebben we geslapen.
 
 
Woensdag 20 juni
Bij Viane de Lek overgestoken en het Merwede kanaal vervolgt tot en met het Amsterdam-Rijnkanaal. Zeer wilde oversteek gemaakt en zonder schade de volgende sluis in gedoken. Een achteropkomende sloep had minder geluk. Die heeft alle kanten van de sluiskolk gezien. De sluiskolk werd door een binnenvaartschip leeggetrokken. Wij lagen gelukkig net vast.!!! PFFFFFF…..
Na de sluis zijn we Utrecht ingedoken. Heel erg leuk om doorheen te varen. Topper vond het zo leuk, dat hij gemakshalve maar in de gracht is gaan zwemmen. We mochten nergens aanleggen, dus maar doorgevaren naar Slot zuilen.
 
 
Daar even een lekker bakkie gedaan langs de Vecht. De Vecht is echt de moeite waard om overheen te varen. In Breukelen weer wat boodschappen gedaan en een terrasje gepakt. Na Breukelen zijn we de Loosdrechtseplassen opgegaan. Daar hebben we nog even lekker kunnen zeilen.
 
 
Donderdag 21 juni
Donderdagochtend even lekker aan het zeilen geweest. Om ca. 12:00 uur zijn we de plas weer afgegaan en de Vecht vervolgt tot Weesp. Uiteraard in Weesp weer lekker terrasje gepakt. Bij Weesp zijn we het Amsterdam-Rijnkannaal weer overgestoken richting Diemen "Via de Gaasp". In Diemen was de brug defect. Het begon toch te regenen. Dan maar een restaurantje pakken. Om ca. 18:30 uur was de brug weer gemaakt en konden we doorvaren richting Amsterdam. Bij de Nieuwemeer hebben we een nachtje geslapen bij de watersportvereniging. Lekker kunnen douchen en de spullen weer kunnen opladen.
 
Vrijdag 22 juni
Lekker uit kunnen slapen en krantje kunnen lezen in de boot. Om 12:00 uur zijn we gaan varen. De ringvaart op richting Haarlem. In heemstede hadden we een receptie van een vriendin van Shanna. Weer bij een watersportvereniging geslapen. tijdens de receptie viel er een lelijke bui. Maar ‘s-avonds hebben we nog lekker ons prakkie kunnen koken op de boot.
 
Zaterdag 23 juni
Op naar de kagerplassen. Arij is jarig en viert zijn verjaardag op het zeeverkennereiland. Wij zijn eerst nog even Sassenheim in gedoken. De boot hebben we midden in het centrum kunnen aanleggen. "Dat ging niet van harte"!!!! De bruggetjes waren exact hoog genoeg en de breedte hield ook niet veel over. We lagen echt eerste klas. Veel opmerkingen gehad.
 
 
Weer even boodschappen gedaan en bij Delifranse een broodje gegeten met uitzicht op een mooie westlander. Hierna zijn we weer vertrokken uit het haventje. Dit ging nog moeilijker omdat de bochten nu de verkeerde kant op waren. "Wielwerking" Ooooooo wel handig zo een vaarboom dan.
 
‘s-avonds aan de kagerplassen geslapen.
 
Zondag 24 juni
We werden goed verzorgt door Arij en Winny met een ontbijt. Een aantal rondjes gezeild met de gasten. Shanna is gaan wandelen met Topper. Hij mocht niet op het eiland. Het waaide lekker. Windkracht 3 a 4. ‘s-avonds zijn we terug gevaren richting De Lier.
 
Na aankomst waren we geheel nat geregend en had Topper van ellende op het dek zitten schijten.
 
De teller stond na het uitdoen van de motor op 320 km varen en 75 liter minder in de tank.
 
Groetjes,
 
Edwin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s